22 Kasım 2012 Perşembe

Mermerdeki Limon lekesi Nasıl Geçer

       Mermer tezgâhlar, eğer granit değilse, çok çabuk lekelenir. Özellikle de limon damladığı zaman beyaz beyaz lekeler oluşur. Mutfak tezgâhı bu, napacaksın ister istemez damlıyor. Fakat bunu da çıkarmanın bir yolu olmalı dedik ve sorduk soruşturduk. Mermerdeki limon lekesi neyle geçer dedik? Arap sabunuyla geçer dediler. İnşallah doğrudur, çünkü biz henüz denemedik, yalan söylemeyelim şimdi.  İsterseniz siz bir deneyin, faydası olmasa da zararı da olmaz. Arap sabunu gayet masum bir deterjan çünkü. Deneyenler mesaj atabilirler, doğru olduğundan emin olalım.
Mermerdeki limon lekesinin püf noktası
Eğer bu yöntem işinize yaramazsa mermerdeki limon lekelerini kâğıt zımpara ile hafif hafif zımparalayın, kesin geçer. Parlaklığı gidecek olursa mermer cilası ile üstünden geçin.

Boy Uzatmak İçin

       Boy uzunluğu genetik bir durumdur aslında. Anne -baba ne oranda bir boya sahipse, çocukların boyu da onlardan birine ya da her ikisine benzer. Örneğin, anne kısa boylu baba uzun olabilir, çocuk da ya anne gibi kısa, ya baba gibi uzun olur. Fakat hem anne, hem de baba kısa boylu ise, bu durumda çocuğun uzun boylu olması beklenemez. Çocukların genel olarak 20-25 yaşına kadar boyları uzayabilmektedir. Yani ergenlik dönemi tamamlanıncaya kadar.
       Biz anne- babalar olarak, çocuğumuzun boyunun uzamayacağından korkarız. Hele bir de kendi yaşıtlarında, daha uzun boylu çocukları gördükçe endişelerimiz büyür. İşte bu endişeler gereksizdir.
       Çocuğun vücut gelişimi normal şartlarda devam ediyorsa, aklî dengesinde de problem yoksa, yani gayet sağlıklı ise, ona eczaneden alacağınız omega 3 içeren Balya kapsülü verebilirsiniz. Günde 1 tane içerse boyu çok güzel uzar. Hatta sizin boyunuzu geçebilir. Bu balya kapsülünü toplam 2 kutu kullanmanız yeterlidir. Balya çocuğunuzun boyunu uzatmakla kalmaz, ona vitamin desteği de sağlar. Balya = Balık yağı dır. Zararı yoktur. Gerçekten faydası görülmektedir.
Boy uzatma İçin

Vitiligo İçin Bitkisel Kür

       Vitiligo'nun kesin nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, büyük ölçüde genetik olduğu düşünülmektedir. Vitiligo tedavisinde doktorun verdiği ilaçlar kullanılmakla birlikte sorunu çözen bir bilesim henüz bulunamamıştır. Piyasada satılan ilaçlar ve bitkisel destekler genellikle hastalığın ilerlemesine engel olmaya yöneliktir.
       Vitiligo rahatsızlığına yakalanmış olanlar, öncelikle stresten uzak bir hayat sürdürmelidirler. Stres, vitiligo lekelerinin oluşumunu arttırır.
       Zerdeçal tozu, tereyağı ile hamur yapılarak içine birkaç damla gül suyu eklenir ve lekeli bölgelere sürülerek 30 dakika bekletildikten sonra banyo yapılır. Lekelerin boyutunu küçültmesi için düzenli olarak tekrarlanır. Zerdeçallı süt içmek ve aldığı gıdalara zencefil eklemek aynı oranda faydalıdır. Babchi tohumu olarak adlandirilan ve Hindistan’da yetistirilen Psoralea corylifolia isimli bitkinin tohumlarının zencefil ile tüketilmesinin vitiligo için çok yarar sağladığı bilinmektedir.
       Kahve, soğan, sarımsak ve en önemlisi de güneşten uzak durmalıdırlar. Dışarda işleri olsa bile güneşin çok kızgın olmadığı ikindi vakti veya sabah serinliğinde dışarı çıkmalıdırlar.
Vitiligoyu yavaşlatan bitkisel destek